Nagykanizsa

2013.02.21. 16:20

Bővítették, szépítették a miklósfai óvodát

Nagykanizsa, Miklósfa - Csütörtökön hivatalosan is átadták a miklósfai városrész megújult óvodáját. A közel 110 millió forintos beruházás révén nemcsak átfogó rekonstrukción esett át az épület, de egy tornateremmel is bővült az intézmény.

Sámel József

Bár a hivatalos avatásra csütörtökön került sor, a városrészben élő gyerekek már szeptemberben birtokba vehették a megújult intézményt.

Mint azt Tárnok Ferenc, a városfejlesztési osztály vezetője elmondta: az önkormányzat 100 millió forintos pályázati támogatást kapott a beruházáshoz, melynek eredményeként elsőként a játszótéri eszközök cseréje valósult meg, majd egy 140 négyzetméteres tornateremmel bővült az óvoda. A rekonstrukció során energiatakarékos világításkorszerűsítés valósult meg,  teljesen új gépészeti berendezéseket telepítettek, megújult a fűtési rendszer, s a burkolatok és nyílászárók cseréje is megvalósult.

A csütörtöki avatáson Cseresnyés Péter polgármester jelezte: örül, hogy a gyerekek számára végre megfelelő körülményeket tudott biztosítani az önkormányzat. A polgármester ígéretet tett arra, hogy a miklósfai óvoda után  pályázati lehetőségek függvényében  további gyermekintézmények felújítására is sor kerül a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!