Nagykanizsa

2012.10.07. 13:27

Helybe hozták a rendelőintézetet

Újudvar – Egy kisebb rendelőintézetet rendeztek be szombaton a település használaton kívüli iskolájában, ahol számos vizsgálatot végeztethettek el ingyenesen a falu lakói. Az egészségnapot első alkalommal rendezte meg a község önkormányzata.

Sámel József

Mint azt Jakab Sándor polgármester jelezte: más kistelepülésekhez hasonlóan sok az idős, beteg ember a faluban, ezért kiemelt figyelmet érdemelnek. – A közelmúltban sikerült megoldani, hogy a helybelieknek ne kelljen a kanizsai kórházba menni vérvételre, az önkormányzat beszállítja a levett vért az intézménybe, így sokkal egyszerűbb a laborvizsgálat – mondta Jakab Sándor, aki hozzátette: az egészségnapon nemcsak előadásokat hallhatnak a falu lakói, de ingyenes vizsgálatokon – kardiológiai, diabetológiai, allergia, ultrahang, pajzsmirigy, bőrgyógyászati, csontsűrűség – is részt vehetnek.



– Nagyszerű kezdeményezés a mostani, remélem évente többször is lesz lehetőség ilyen vizsgálatokat helyben végeztetni – hangsúlyozta Györgypál Vilma, aki szerint az emberek többsége nem fordít kellő figyelmet a vizsgálatokra, főleg, ha utazni is kell emiatt. – A megelőzés a legfontosabb feladatunk – mondta dr. Alemayehu Asnake, a település háziorvosa, aki örömmel nyugtázta, hogy a helybe hozott vizsgálatokra milyen sokan jelentkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!