Nagykanizsa

2012.04.06. 16:41

Másfél hónapja víz nélkül - Megalakult a vizitársulat

Újabb gyűlést tartottak a minap a nagybagolai hegy ingatlantulajdonosai, akik lassan már másfél hónapja élnek víz nélkül.

Sámel József


A pár napja megtartott gyűlésen Kassai Zoltán, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója is jelen volt, aki elmondta: szolgáltatóként 17 vizitársulattal állnak szerződésben, melyből 16 társaság teljesítette az előírt törvényi feltételeket, így például a vízmérőórák hitelesítését, amit a nagybagolai hegy ingatlantulajdonosainak is feltétlen ajánlott. Az elnök-vezérigazgató ugyanakkor azt is hangsúlyozta: a szolgáltatás újbóli indításának alapvető feltétele a tartozás kiegyenlítése.
A jelenlévők meg is szavazták az új víziközmű társulat megalakítását, melynek alapszabályát is elfogadták. Ezt követően Mező Csaba, Varga Zoltán és Jakab József személyében az új elnökség is megbízást kapott, melynek tagjai hozzá is fogtak az egyszeri, 25 ezer forintos rendkívüli hozzájárulás, illetve a 8 ezer forintos éves közös költség begyűjtéséhez.

Mező Csaba, az új elnök jelezte: az összegyűlt pénzt legkésőbb április végéig befizetik a Vízmű számlájára, hogy a szükséges ÁNTSZ vizsgálat és az azt követő fertőtlenítés után újraindulhasson a vízszolgáltatás a hegyen. Az új vizitársulat egyúttal jogi lépéseket kezdeményez azokkal a tulajdonosokkal szemben, akik miatt ez a helyzet kialakult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!