Nagykanizsa

2012.04.16. 06:09

Fedett, biztonságos helyen parkolnak az új kerékpárok

Nagykanizsa - Ügyességi kerékpárverseny, ingyenes szerviz várta a diákokat a Batthyány-gimnáziumban, ahol pénteken adták át a pályázati forrásból létesített tárolót és az ahhoz tartozó bicikliket.

Benedek Bálint

Az intézmény udvarának az egyik szegletében elhelyezett fedett tároló, s a benne található 16 kerékpár kicsivel több mint félmillió forintos összköltségvetésű pályázat keretében valósult meg. Mint azt Balogh László a Batthyány-gimnázium igazgatója elmondta: a fejlesztés még kiterjedt egy öltözőre és a hozzá tartozó vizesblokkra, így a diákok a kimerítő, hosszabb túrák után felfrissülhetnek.

- A tanulók csak pálmaháznak nevezik az új tárolót, melyben jelenleg 16 darab új női-, és férfivázas kerékpár parkol, melyeket a biciklitúrák alkalmával bárki használhat.


Az igazgató szerint a tároló átadása előtt is már nagyon sokan kerekeztek az iskolába, s reméli, hogy a fiatalok ezen a remek szokásukon ezután sem változtatnak.

- A mozgás, így a kerékpározás népszerűsítése is a feladatunk, tehát szeretnénk, ha tanárok szintén igénybe vennék majd az új modern mountain bike bicikliket - tette hozzá Balogh László.

Éppen ugyanilyen biztonságos és fedett tároló épült a Zrínyi-iskolában, amit a 21 darab kétkerekűvel együtt április 27-én (péntek) vehetnek át az intézmény diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!