Nagykanizsa

2012.03.21. 17:33

Továbbra is kérdéses, hogy hol lesz a nevelőintézet

Az utóbbi közgyűlésen új alternatívák is szóba kerültek a nagykanizsai MAORT-telephez közeli volt határőr-laktanyán kívül a javító-nevelő intézet elhelyezésére, miután az itt élők tiltakoztak.

Horváth-Balogh Attila

Emlékezetes: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium javító-nevelő intézet kialakítását tervezi a Nyugat-Dunántúlon. Az egyik lehetséges helyszínként felvetődött Nagykanizsa, ahol a MAORT-lakóteleppel szomszédos volt határőrségi épületben valósulhatna meg a legkisebb anyagi ráfordítással a beruházás. Ennek híre az itt élőkben tiltakozást váltott ki, akik  ezt nyomatékosítandó  összegyűjtöttek csaknem 1200 aláírást. Talán ez is okot adott arra, hogy a legutóbbi közgyűlésen újabb alternatívák merültek fel egy zöldmezős beruházás esetére. A volt Thury-laktanya egykori legénységi épületének környéke, illetve a lazsnaki kastély került szóba. Ám úgy tudjuk, utóbbi helyszínen is lakossági tiltakozás van kibontakozóban.
Holott - mint ahogy azt újra, meg újra hangsúlyozzák az illetékesek -, továbbra sem vehető készpénznek, hogy a 2,25 milliárd forintos beruházás Kanizsán valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!