Nagykanizsa

2012.01.02. 10:28

Húsz év a dalok szárnyán

Nagykanizsa - Koncerttel és kiállítással ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a Farkas Ferenc Énekegyüttes a Kiskastélyban. Az estén a dalokat zenei kíséret nélkül hallgathatta a közönség.

Benedek Bálint

Az énekegyüttes elődjének tagjai egy karácsonyi koncert kapcsán találkoztak először, a karnagy, Baráth Yvette énektanár saját tanítványainak tanított be néhány dalt 1990-ben. A fellépésen mindenki olyan jól érezte magát, hogy a következő évben már ők jelentkeztek, hogy koncerteznének.

- Meglepett a kérés, de természetesen szívesen vállaltam a feladatot - mondta Baráth Yvette. - Először kicsiben, az Állami Zeneiskola Kamarakórusa néven kezdtünk el próbálni. Olyan jó társaság alakult ki, hogy fiataljaink az egyetemről is hazajártak szombatonként.


Öt évvel később beérett a munka gyümölcse, hiszen a kanizsaiak fesztiválkórus minősítést szereztek. Ekkor eldöntötték, hogy a színes zenei repertoár miatt felveszik a Szivárvány nevet, ami jó döntésnek bizonyult. Az énekegyüttes később az ország számos pontjára eljuthatott.

- 2004-ben, első nemzetközi szereplésünk alkalmával a Garda-tó partján aranyminősítést szereztünk - folytatta Baráth Yvette. - Majd mikor 3 évvel később megkaptuk a Zalai Prima-díjat, eldöntöttük: a 2008-as grazi kórusolimpián is indulunk. Az elért sikerre mi sem számítottunk, ugyanis a döntőben ezüstminősítést szereztünk. Felnőtté váltunk, s immár három éve Farkas Ferenc Énekegyüttesként szereplünk. A zenei sokszínűségünk mellett a csapat titka a barátságban, a szeretetben és az odafigyelésben rejlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!