Nagykanizsa

2011.12.08. 19:10

Botrányos hangulatú fórum - A polgármester álljon végre a sarkára!

„Polgármester úr álljon végre a sarkára és mondjon nemet! Képviselje az itt élőket, mert mi nem akarjuk, nem akarjuk, és megint csak nem akarjuk - hát akkor maga se akarja!”

Horváth-Balogh Attila


 Az idős Pálfi István, a nagyaknizsi MAORT-telep egyik lakója intézte ezt a kirohanást Cseresnyés Péter polgármesterhez a csütörtök esti, az egykori Vécsey-iskolában tartott lakossági fórumon, melyre a Nyugat-Dunántúlra tervezett javító-nevelőintézet kapcsán került sor.
Mint arról korábban már hírt adtunk: 2,25 milliárd forintos állami beruházással, körülbelül száz új munkahelyet teremtve nyithatná meg kapuit a javítóintézet, melynek lehetséges helyszíneként a nagykanizsai határőr-laktanya is felmerült. A környéken élők azonban mereven elzárkóznak a beruházástól, mert nemcsak ingatlanaik értékcsökkenésétől, hanem a bűncselekmények elszaporodásától is tartanak.

Ez csütörtökön újra bebizonyosodott a meglehetősen botrányos hangulatú fórumon, amire a polgármester szakértőket is hívott. Dudás Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium főosztályvezetője, dr. Szabó Péter, a szaktárca főreferense és Magyari László, a Debreceni Javítóintézet igazgatója is az emberek elé állt. Sok alaptalan híresztelés indult el a leendő fejlesztésről, aminek a helyszíne még nem eldöntött - jelezte elöljáróban Cseresnyés Péter.
Elhangzott, hogy még az a pályázat sem látott napvilágot, amelyből elkészülhetne a beruházás.

A hallgatóság soraiból Szelei Józsefné - sokakkal együtt  - a lakók ellenérzéseire hívta fel a figyelmet.

- Ha a polgármester tényleg szereti a városát, ne engedjen ide ilyet, hanem tárgyaljon olyan befektetőkkel, akik tényleg felszívnák a munkaerőt -  jelentette ki többek közt.

Hogy a helyben élők követelésének újabb nyomatékot adjon, Mádé Károlyné 700 tiltakozó aláírást adott át Cseresnyés Péternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!