Nagykanizsa

2011.11.30. 17:17

Kanizsai diákok utaznak Erdélybe és Szerbiába

Két nagykanizsai iskola diákjai is a Kárpát-medence magyarlakta területeire utaznak rövidesen. A Határtalanul program forrását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. biztosítja országszerte.

Steyer Edina

A Műszaki Szakképző Iskola Zsigmondy–Széchényi tagintézményének, valamint a Kőrösi–Péterfy Általános Iskola tanulói már most az előkészületek lázában égnek.

– A Kőrösi székhely diákjai Erdélyben, a Péterfy telephely tanulói Szerbiában tölthetnek el egy-egy hetet – mondta Kókainé Hámorszki Éva igazgató. – Természetesen mi is vendégül látjuk majd az ottaniakat. Hatalmas lehetőség a gyerekek számára, hogy az eddig csak a tankönyvekből ismert, de a magyarsághoz szorosan kötődő történelmi és irodalmi helyszínekkel, néprajzi és földrajzi nevezetességekkel megismerkedhetnek. A kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően hetvenhárom diák tekinthet be a határon túli magyarok életkörülményeibe, szokásaiba.

A Zsigmondy-Széchenyi tagintézmény és a kovásznai Kőrösi-iskola kilenc-kilenc asztalos diákja azon felül, hogy vendégül látják egymást, közös projekten is együtt dolgoznak majd.

– A gyerekek nagy fába vágták a fejszéjüket: székelykaput fognak készíteni – így Bene Csaba főigazgató.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!