Nagykanizsa

2011.10.16. 17:36

Kanyargós vágta az abroncsok között

Szombaton rendezte meg évadzáró szlalomversenyét a Kanizsa Autó- és Motorsport Egyesület (KAMSE), melyen összesen 60 nevező mutatta meg, mennyire ura a járművének.

Horváth-Balogh Attila

 
A helyieken kívül jöttek indulók az ország távolabbi településeiről, így Veszprémből, Budakesziről, Szombathelyről és Pécsről is. Akkora volt az érdeklődés, hogy a hétvégi eseményre már szerdán le kellett zárni a nevezést.

- Nagyon jó és látványos versenyt zártunk, úgy gondolom - mondta a KAMSE elnöke, Dobri Noémi. - Annak ellenére, hogy bár reggel 9 órakor szerettünk volna kezdeni a Kanizsa Centrum parkolójában kialakított, minden eddiginél nagyobb méretű pályán, ám az ott hagyott civil autók miatt egy órát csúsztunk a rajttal. A rendőrség és a közterület-felügyelet segítségének köszönhető, hogy csak ennyit. Sajnos, a későbbi kezdés miatt már besötétedett, amikor 19 órakor az utolsó autó is célba ért, de a versenyzők élvezték ezt a fajta kihívást.

- Megnézzük az időt, szerintem igen jót mentünk. Csak a belső kamerát felejtettük el bekapcsolni a nagy izgalomban... - szállt ki a próbakör után 1962-es szépen felújított Skoda Octavia-jából Gulyás Béla és navigátora, Kantó László. - Príma kis pálya ez, ügyesen összerakták, bár a fordító némileg szűkre sikerült. Nem tudtunk elfordulni, az annak jó, aki meg tudja rugatni, dobatni az autó hátulját. Mi ezt nem mertük bevállalni, mert péntek este még féltengely-töréssel küszködtünk.

A verseny abszolút győztese a veszprémi Dobos Tibor lett, s ő nyert az épített gépek kategóriájában is.
A hölgyek közt a Subaru WRX-et hajtó nagykanizsai Solymosi Bernadett állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a többi kategóriában pedig a nagykanizsai Szabó Pezi Balázs, a pécsi Popovics László, a tótszentmártoni Tulézi Antal, a szombathelyi Lendvai Gábor, a nagykanizsai Domján János, illetve a szintén a vasi megyeszékhelyről érkezett Gombos Róbert végzett az élen.



Lóerő rovatunk itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!