Nagykanizsa

2011.10.14. 17:15

Gála zárta az idősek hetét

Az idősekért ünnepi hét keretében pénteken a nagykanizsai HSMK színháztermében nagyszabású gálát rendeztek, melyen kulturális produkciókkal is meglepték a szépkorúakat. A vendégeket indításként Cseresnyés Péter polgármester köszöntötte, aki azt mondta: sok minden más mellett azért emlékezünk meg ily módon is az idősekről, mert egy élet munkájával mintát adtak az utánuk következő generációknak. Hangsúlyozta: a város szépkorú lakói a mai napig aktívan részt vesznek Nagykanizsa közösségi életében.

Steyer Edina

Az Európai Unió Tanácsának határozata alapján a tagállamok ezt az évet az önkéntesség eszméjének szentelik -  hangzott el a gálán. Ennek jegyében díjazták a leg-több önkéntes munkát végző idősügyi szervezetet, a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Klubját. Elismerésben részesültek az idős közösségeket bemutató Életünk képei című, szerdán megnyílt kiállítás főszereplői is, azaz maguk a klubok, valamint a sportversenyek dobogósai. Külön köszöntötték a viadalok legidősebb résztvevőit: a 86 éves Sárdi Lászlónét és a vele egykorú Pálfy Gyulát.

Fellépett a Zalagyöngye Táncegyüttes, Baráth Yvette és Kristoph Pavel zongoraművész, valamint az Eraklin Táncklub

A műsor után Dénes Sándor alpolgármester mondott pohárköszöntőt, majd bállal zárult az este, az idősek örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!