Nagykanizsa

2011.07.14. 17:00

Figyelő és segítő iroda a bűn megelőzésére

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét bűnmegelőzési iroda nyílt Zalakaroson. A kortárs segítőkkel és tolmáccsal megerősített zalakarosi iroda hatékony munkát végez.

Szalabán Attila


Érdeklődésünkre Bükiné Papp Zsuzsanna őrnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője elmondta: minden nap két kortárs segítővel - akiket korábban egy kistolmácsi táborban „képeztek ki” -, tolmáccsal, valamint egy hivatásos rendőrtiszttel végzik tevékenységüket.

- A fiatalok elsősorban a gyógyfürdőn és a városközpontban járőröznek. Utóbbi helyszínen figyelik például a leparkolt gépjárműveket, hogy nem hagyták-e a tulajdonosok leengedve az ablakokat, illetve nem maradt-e értékes csomag az utastérben – magyarázta a bűnmegelőzési osztályvezető.

- A strandon pedig a parkosított területen vigyáznak arra, hogy senki ne felejtse az értékeit őrizetlenül a plédeken. Ha felfigyelnek valamilyen értékes tárgyra, akkor ott maradnak, és vigyáznak arra mindaddig, amíg a tulajdonos vissza nem tér. Emellett szórólapokkal és személyes beszélgetésekkel is igyekeznek az emberek figyelmét felhívni az értékeik védelmének fontosságára.

 

Bükiné Papp Zsuzsanna hozzátette: az idén a térség önkormányzatai, valamint alapítványok segítségével felállított bűnmegelőzési iroda augusztus 21-ig működik majd. Addig egyébként a nagykanizsai városi strandon is folyamatosan járőröznek a rendőrség által képzett kortárs segítők – szintén a kánikulában enyhülést keresők biztonságára ügyelve.


A kortárs segítők, no és persze a rendőrök fokozott figyelmére szükség van a strandokon, ezt nemrég egy zalakarosi eset is bizonyította. Egy a fürdővárosba érkező házaspár ugyanis a szálláshelyére bejelentkezés után minden értékével együtt ment strandolni – majd őrizetlenül hagyta a csomagjait. Egy tolvaj pedig azonnal kihasználta az alkalmat, s ellopta a házaspár táskáját, az abban maradt összes készpénzzel és iratokkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!