Nagykanizsa

2011.07.07. 16:25

Csónakázó-tó: kellene az átjáró

A Nagykanizsát délkeletről elkerülő útszakasz építésével kapcsolatban a Csótó nyugati oldala megközelítésének biztosítását szorgalmazza a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. is.

Szalabán Attila

Mint arról korábban írtunk, a Csónakázó-tóra rendszeresen járó horgászok és kajakkenusok már felháborodásuknak adtak hangot, amiért az elkerülő útszakasz építője nem biztosítja az összefogással létrehozott víztározó nyugati oldalának megközelítését. A munkálatok miatt ugyanis lezárták az oda vezető sétányt, a munkaterületen tilos az átjárás. A problémával kapcsolatban minap a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. is megkereste lapunkat.

– Az elkerülő útszakasz építési területének tavaly márciusi átadásakor hangsúlyoztuk, hogy a Csónakázó-tó nyugati oldalának megközelítése miatt kérjük a sétányt kiváltó alagút mielőbbi megépítését – magyarázta Szabó István főmérnök. – Ha ugyanis ott bármilyen baleset történik, a mentő járművek nem tudnak odajutni. A terület lezárása óta a gépeket igénylő önkormányzati feladatokat sem lehet ott végrehajtani.

A főmérnök úgy vélte: szakmai tapasztalatai alapján az elmúlt 3 hónap száraz időjárása lehetővé tette volna az alagút elkészítését – erre a feladatra nagyjából ennyi idő is kell –, ezért a VIA immár elfogadhatatlannak tartja, hogy a kivitelező a tavalyi időjárásra hivatkozik még most is. Városüzemeltetőként ezért szorgalmazzák a Csótó nyugati oldala járművekkel történő megközelítésének mielőbbi biztosítását – bármilyen ésszerű megoldással.



Kapcsolódó cikkünk: 
Építés miatt zárva: a horgászok és a kajakosok szerint is tűrhetetlen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!