Nagykanizsa

2011.06.16. 15:08

Táncos lábúak évzáró gálaműsora

Kedd este a nagykanizsai Medgyaszay Házban került sor a Swans Balett- és Tánciskola évadzáró gálaműsorára, melyen több tucatnyi fellépő csillogtatta meg tudását.

Horváth-Balogh Attila

Pulai Lászlóné, a Swans vezetője, tánciskolai oktató elmondta, hagyomány náluk, hogy növendékeik a nyári szünet, valamint karácsony előtt a színpadon is megmutatják ismerőseiknek, családjuknak, mit tanultak a maguk mögött hagyott időszakban.

– A kedd esti gálán csaknem 70 gyermek és 12 felnőtt fellépőnk szerepelt, előbbiek háromtól 14 évesig – bocsátotta előre Pulai Lászlóné. – Immár 13 éve hagyomány a tanévet záró gálaműsor, amit most a közelgő nyári szabadság miatt igyekeztünk könynyed, vidám hangvételűre venni.


Pulai Lászlóné azt is elmondta, a produkciók sorában megható volt számukra, amikor egyik növendékük, Pókecz Patrícia egy saját maga által összeállított koreográfiával búcsúzott el társaitól és tanáraitól, ugyanis felvették a pécsi művészeti szakközépiskola és gimnázium táncművészeti tagozatára, ott folytatja tovább tanulmányait.

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola negyedikes kisdiákja, Godina Gréta és a másodikos Török Laura azt mondták: imádnak táncolni, így jól érzik magukat a Swans-ben.

- A legnehezebb, amit eddig tanultunk, a mazsorett formáció volt – magyarázta Godina Gréta. – Nem könnyű együtt, egy tempóban haladni, de kitartással begyakorolható.

Azt is elárulták, csoportjuk, az Arabeszk 10 tagú, s a keddi gálára három koreográfiával készültek – ezek egyike éppen a mazsorett formáció volt.

A most érettségizett Baráth Éva és társa, Kanyó Bence a Batthyány Lajos Gimnázium végzőseiként rumbával léptek a színpadra. Osztályuknak ugyanis Pulai Lászlóné és lánya, Pulai Viktória tanította be a táncot a szalagavatóra.

– Ősztől a műszaki egyetemen tanulok majd, de szeretném ott is folytatni a táncot – mondta Éva, akitől azt is megtudtuk, hogy 4 éve balettozik. – Már tájékozódtam, és úgy hallottam, az egyetemen is van tánctanár... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!