Nagykanizsa

2011.06.27. 06:47

Kiváló alkalom volt a nap a mulatozásra

A hagyományoknak megfelelően a helyi utcák és terek labdarúgócsapatai közötti bajnoksággal kezdődött az idei falunap Fityeházon.

Szalabán Attila

Fityeház közössége régóta példát mutat a környező településeknek: a horvátok lakta faluban összefogással szerveznek meg minden jelentősebb eseményt, így azok sikere garantált. Nem volt ez másképp a hét végén megtartott hagyományos falunapon sem.


- Annyiban picit újítottunk, hogy mivel már sajnos nincs általános iskola a településen, ezért a gyereknapot tulajdonképpen összevontuk a falunappal, s ma a szokásosnál több programot biztosítunk a fiatalabb korosztályoknak - magyarázta Tatai István polgármester. - Ugyanakkor nagy öröm számunkra, hogy a kapcsolataink fejlődnek: olyan környékbeli települések jelentkeztek a programjainkon való részvételre, akiket nagyon szívesen látunk, már régóta szerettük volna ápolni velük a barátságot.

A falunap nyitó eseményeként az utcák és terek csapatai számára tartottak labdarúgókupát, melyen végül a Jókai utca diadalmaskodott, második helyen a Petőfi utca végzett, bronzérmes a Szent István tér lett. A továbbiakban a gyerekeket játékok és meseszínház várta, a színpadon pedig egymást váltották a helyi és környékbeli kulturális csoportok, színvonalas produkciókkal szórakoztatva az érdeklődőket. A napot közös nótázással zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!