Nagykanizsa

2011.06.27. 17:10

Jól megférnek együtt a különböző kultúrák

Idén első alkalommal rendezett összművészeti találkozót a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége. A nagykanizsai Kiskastélyban rendezett bemutatón elsősorban helybeliek léptek fel.

Szalabán Attila


Nívós programokkal, valamint hagyományos roma mesterségek bemutatójával, roma képzőművészek alkotásainak tárlatával várták az érdeklődőket szombaton délután a nagykanizsai Kiskastélyban, ahol a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége (DRVSZ) rendezett összművészeti találkozót.

- Az egy éve tartó „Forrás - tánc-tehetség” programunk ért véget, annak méltó megkoronázása volt a találkozó – értékelt utólag Nagy József György, a DRVSZ elnöke. - Azokat a csapatokat és személyeket hívtuk meg most fellépni, akik végig segítségünkre voltak. Nagyon jól sikerült ez a zárógála, mely rámutatott, hogy a három különböző cigány kultúra milyen kiválóan megfér egymás mellett.

A rendezvényen a Roma Csillagok, Eliseba, a Romungro Fiúk, a Nagykanizsai Vörös Rózsák, a Kanizsa Csillagai, valamint a Fehér Kígyó Együttes szórakoztatta a Kiskastélyban összegyűlt nézőközönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!