Nagykanizsa

2011.05.13. 17:22

Városi virágkommandó Nagykanizsán

A Polgári Kanizsáért Alapítvány immár ötödik alkalommal osztott virágpalántákat pénteken a keleti városrész több pontján. A különféle egynyári növényekből összeállított közel kétezer tőből 41 lakóközösség kapott.

Benedek Bálint

A civil szervezet a polgármesteri keretből, a Saubermacher- Pannonia Kft. segítségével a kiskanizsai Péter Ernőtől szerezte be a palántákat. Az elosztást eredetileg a keleti városrész lakótelepének egyik áruháza előtt tartotta az alapítvány, ám amelyik lakóközösség nagy mennyiségben kért, azt az adagot házhoz is szállították. Ilyen volt a Városkapu körút 10-es számú háza is, ahova az akció kezdete óta, tehát öt éve visszajár a „virágkommandó”.


– Ezúttal közel kétszáz tő vízvirágot ültettünk el az épület előtti ágyásokba – fogalmazott Posztós Erzsébet házmester. – A lakók sokat segítettek, ez persze érthető, hisz közös érdekünk, hogy megszépüljön a környezetünk.

Vele értett egyet a Polgári Kanizsáért Alapítvány elnöke, Papp János is, aki elmondta: a vízvirágon kívül petúnia, bojtocska, szegélyvirág és lobélia is kihelyezésre kerül a napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!