Nagykanizsa

2011.05.25. 11:34

Lábtoll-labda bemutató a Rozgonyiban

Sikeres sportbemutatót tartottak május 23-án, hétfőn a Zemplén Ifjúsági Egyesület lábtollasai a Rozgonyi Úti Általános Iskolában, Nagykanizsán.

Budavölgyi Kálmán

Az iskola igazgatójának Jeszenői Csabának a kérésére jöttek a lábtollasok az intézménybe, ahol mintegy 60-70 fő, 3-4. osztályos tanuló várta őket. A program elindítója, Rábavölgyi Judit testnevelő tanár volt, aki meg szeretné honosítani a sportágat az iskolában.

A bemutatót Budavölgyi Kálmán moderálta, Takács Endre játékos edző és 5 versenyző részvételével. Több kisgyermek ismerősöket fedezhetett fel a sportolók között, akik közül hárman is itt tanultak a közelmúltban. Lukács Márton és Baranyai Benett országos bajnokok, mindketten a Magyar Köztársaság jó tanuló, jó sportoló kitüntető cím birtokosai és Kovács Patrick, aki szintén országos bajnok, itt végezte általános iskolai tanulmányait a Rozgonyiban.


A résztvevők először megismerkedtek magával a sporteszközzel, a játék alapjaival és történetével, majd a játékszabályokkal. A visszakérdezés során több ajándéktárgy: versenylabda, papagájlabda, kínai evőpálcika, került kiosztásra a válaszadók között. Ezt követően 20 fős csoportokban kipróbálhatták a játékok, a zemplénesek iránymutatásával. A csoportonkénti legtöbbet dekázó leányok és fiúk ajándékot kaptak. Említést érdemel a leányok közül, a kiemelkedően teljesítő Balogh Eszter, akinek jutalma egy aranyérem, zemplénes póló és versenylabda volt. A következő versenyszám a távolba rúgás volt, ahol szintén értékelték és jutalmazták a csoportonkénti legjobb eredményt elérőket. A bemutató körjátékkal és az úgynevezett nagy „indiánjátékkal” zárult.

A sportág népszerűségére jellemző, hogy rövid időn belül ez volt a második felkérés bemutató tartására. A sportolók szívesen tesznek eleget a megkereséseket, hogy minél nagyobb körben népszerűsítsék a sportos életmódot, ifjúsági egyesületüket, és sportágukat a 3000 éves múlttal rendelkező lábtoll-labdát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!