Nagykanizsa

2011.03.25. 03:27

A felújítás második üteme megkezdődött

A második üteméhez érkezett a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása Bajza utcai székhelyének felújítása.

Szalabán Attila

Mint annak idején megírtuk, a nagykanizsai kistérség vásárolta meg a megyei önkormányzattól a gyermekvédelmi szakszolgálat volt Bajza utcai épületkomplexumát. Az új tulajdonos azonnal kidolgozta a létesítmény felújításának terveit - ám azok megvalósítását több ütemre osztották, az anyagi költségek miatt. Első ütemben a főépület újult meg, nemrég pedig a kivitelezés jogát elnyerő Szabau-Invest Kft. szakemberei nekiláttak a második ütem megvalósításának. A rekonstrukció ezúttal elsősorban a komplexum udvarát érinti.

- A nettó 16 millió forint értékű beruházás keretében 500 négyzetméteres modern parkolót építünk a komplexum belső udvarán - magyarázta Grabant János cégvezető. - Megkezdtük a Bajza utcai bejárat felőli első épület külső-belső felújítását is. Megoldjuk az akadálymentesítését is, villamossági és épületgépészeti szempontból is modernizáljuk, hogy ott nívós körülmények között folyhasson majd a munka.


A kivitelező mindemellett a komplexum jellegzetes kerítésének, valamint az udvar egy részét is felújítja. A többlépcsős beruházás jelenlegi ütemében a Bajza utca felőli oldalon szépül meg a kerítés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!