Nagykanizsa

2010.11.26. 03:26

Leader-projekt

A Leader-program keretében támogatást nyert projektek eredményhirdetésére került sor a minap Pölöskefő kívül-belül felújított faluházában.

Sámel József

Mint kiderült: a helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen a helyi önkormányzat - a vidéki örökség megőrzésének címén - nemrég nyert támogatást az épület külső és belső felújítására.

A rendezvényt Ódor László, az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület elnöke nyitotta meg, majd Kovácsné Kocsi Zsuzsanna, a munkaszervezet vezetője tartott tájékoztatást a helyi vidékfejlesztési stratégiáról, illetve a Leader-programról az újonnan megválasztott polgármestereknek, önkormányzati képviselőknek.

A nyertes projektek kihirdetésére ezt követően került sor, melynek keretében 25 települési vezető vehette át az eredményes pályázatot igazoló oklevelet. Mint kiderült: a legnépszerűbb pályázati kiírások különféle rendezvények szervezéséhez, valamint kulturális és sportlétesítményekhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztéséhez igényeltek támogatást. Ezenkívül turisztikai programszolgáltatás bővítésére, valamint egy megújuló energiára épülő mintaprojekt létrehozására is kaptak anyagi támogatást a dél-zalai pályázók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!