Nagykanizsa

2010.11.19. 03:29

Egészségnevelés a rozgonyis diákoknak (Képgalériával)

Nagykanizsa - Változatos programok, vetélkedők és termékbemutatók sorát élvezhették ezen a héten a rozgonyis diákok a már hagyományos egészségnevelési hét jóvoltából.

Kelemen Valéria

 

- A gyerekek élvezik, kérik és igénylik az egészséghét megtartását, s mivel a városi Vöröskereszt bázisiskolája vagyunk, számunkra is természetes, hogy oda-vissza segítünk egymásnak - mondta Ácsné Schein Zsuzsanna, elárulva: a rogzonyisok örömmel adnak műsort vöröskeresztes rendezvényeken, az iskola szívesen biztosít helyszínt a városi versenyeknek, és számos közös programjuk van. - Osztályfőnöki órákon és természetismereti tárgyak keretében sokszor előkerül a prevenció, a betegségmegelőzés, így elsősorban figyelemfelkeltésnek szántuk egészségnevelési hetünket.

A betegségmegelőzésről, a mozgásról, az allergénkeltő anyagokról, a levegő-, talaj- és vízszennyezésről már a korábbi években szó esett, most pedig a táplálkozás került a középpontba.

- A termékbemutató magvas, korpás, rozsos, könnyen emészthető újdonságait örömmel kóstoltam, s anyukámnak is javasoltam ezek vásárlását - mondta a nyolcadikas Varga Frida, aki Berke Lilo és Tóth Kata társaságában fogyasztotta az egyik kanizsai cégtől kapott egészséges termékeket. A lányok körében a bioboltos szakember cukorpótló anyagai, csírázó magvai, ételízesítő olajai és teái is népszerűek voltak.

 


Kalamász Réka és Szegletes Dávid az elsősegélynyújtó versenyen is rész vettek, s a kajakozásban is jeleskedő Réka úgy fogalmazott: nagyszerű, hogy a suliban egy teljes héten át minden az egészséges életmód körül forog, s a programok során csupa jó dologgal ismertetik meg őket.

A tegnapi jelmezes felvonuláson a szőlőnek öltözött Blasszauer Celia, a feketeszeder Szekeres Nadin, a gyümölcskosár Bakonyi Blanka és Csicsek Lorin egyaránt azt mondták: rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztók, s otthon is mindig odafigyelnek az egészséges táplálkozásra.

Újabb tervek a tanárnő tarsolyában

Már a következő tanévre is kész tervei vannak Ácsné Schein Zsuzsanna biológia-technika szakos tanárnőnek, akitől hallhattunk a testi hibákkal élők elfogadását célzó tolerancia programsorozatról, a hajdani mezőgazdasági eszközöket és egészséges zöldség-gyümölcs termelési folyamatot bemutató rendezvényről, valamint a szelektív hulladékgyûjtés fontosságára is egyre nagyobb hangsúlyt fektető iskolai propagandáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!