Nagykanizsa

2010.06.04. 02:27

Szakértőre várva

A törvényben előírt kötelezettségének eleget téve esélyegyenlőségi program készítésén dolgozik a Zalakaros Kistérség Többcélú Társulása.

Szalabán Attila

A Zalakaros Kistérség Többcélú Társulás idén április 12-ei ülésén tárgyalt az esélyegyenlőségi program elkészítéséről, ám a kérdést szabályozó törvény végrehajtásáról szóló kormányrendeletek csak néhány nappal később jelentek meg. Az előírások értelmében mind a 19 tagtelepülésnek, mind pedig magának a társulásnak kell esélyegyenlőségi programmal rendelkeznie 2011. január elsejét követően - ugyanakkor a 2010. július elseje után megjelenő pályázatokon csak az ilyen dokumentumot elkészíttető önkormányzatok vehetnek részt. Az Országos Esélyegyenlőségi Szakértői Névjegyzék pedig június elsejétől állhat fel, s abból a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal a társulási elnökök, illetve polgármesterek kérésére 8 napon belül rendel ki térítésmentesen dolgozó szakértőt, akinek bevonásával 30 nap alatt kell elkészíteni a programot.Ezt a fontos lépést Szirtes Lajos elnök tájékoztatása szerint a zalakarosi kistérségi társulás már május 18-án meg is tette, benyújtotta kérelmét a Foglalkoztatási és Szociális Hivatalhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!