Nagykanizsa

2010.06.04. 15:57

Nem önként bezárva: a negyedik emelet börtönében

A minap a Deák-téri korzó egyik padján beszélgetettek a nap mint nap odalátogató nyugdíjasok Nagykanizsán. A nap hétágra sütött az előző napi eső után. A két öreg homlokát ráncolva hümmögött bele a nagyvilágba.

Riersch Zoltán

- Te Pista! Merre lehet a Laci bácsi? Tél óta nem láttam. Hetenként egyszer le szokott jönni a térre, pedig nehezen járt már, mégsem hagyott ki egy hetet sem.

- Jönne ő Béluskám! Jönne, de nem tud lejönni a negyedik emeleti lakásából. Nem bírják a lépcsőzést a lábai, pedig csak hetvenkettő éves. Hosszú is meg meredek is a lépcsők sora, na meg természetesen a betegségek sora is. Hiába a szándék, az egészséges séta, traccsparti utáni vágy, nincs lift az épületben, lábon meg már nem tudja megjárni a le - föl utat. Tudod Öreg, tipikus négyemeletes panel. Mint az országban másutt is száz és ezerszámra.Akinek nem húznak a gyaloglovai, rabságban éli le azt az időt, amíg utoljára lábbal lefelé le nem viszik. Kit érdekel, hogy állampolgári jog a szabadság. Minek költözik valaki az emeletre, ha nem bírja a strapát...

- Te Pista! Lehet ezt az Unióban? Lehet ezt Európa közepén? Pedig hát csak egy külső liftet kellene építeni az illetékeseknek az ilyen típusú panelházakba! Csak? Csak! Hogy a Laci bácsik végre előjöhessenek a rájuk kényszerített börtönükből...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!