Nagykanizsa

2010.02.26. 03:26

Megújulnak a kistérség autóbuszvárói

Letenye - A kistérségi társulás összesen tizenhat települése társult abban a projektben, melynek keretében pályázati támogatással valósulhat meg az autóbuszvárók felújítása.

Kelemen Valéria

A Dél-Zala Murahíd Letenye Többcélú Társulás huszonhét településéből tizenhat vesz részt a 95 százalékos intenzitású régiós pályázatban, ahol az önkormányzatoknak csupán a beruházási költség minimális részét kell állni. Halmi Béla társulási elnök lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a Letenye központjában található autóbusz- pályaudvart is érinti a program, melynek égisze alatt az ottani váróterem többek közt korszerű tájékoztatási táblákkal és elektronikus leolvasókkal is gazdagodik.

- A projektben egységes szerkezetet kívánunk kialakítani, azt is megengedve, hogy minden település a saját képére formálhassa a buszváróját - mondta a társulási elnök, hozzátéve: Letenye egyedutai városrészében például speciális fellépőt is kialakítanak, mivel az ottani idős emberek nehezen szállnak fel, illetve le a buszról. A pályázatot - melyben a Zala Volán konzorciumi partnerként szerepel - három héten belül kell benyújtani. A kistérség tizenhat települése vesz részt a projektben, melynek csak öt százaléka az önerő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!