Nagykanizsa

2009.06.12. 02:29

Kecses hattyúk

Nagykanizsa (pa) - Megalakulása tízéves jubileumát ünnepelte szerdán a Honvéd Kaszinó Swans Balett és Tánciskola. A HSMK nagyszínpadán közel száz fiatal kecses mozdulatait követhették figyelemmel.

Sámel József

Mind szakmailag, mind pedig létszámát tekintve messzire jutott az elmúlt tíz évben a Honvéd Kaszinó balett társulata. Mindezt a szerda esti jubileumi gálaműsor is bizonyította, hiszen az est során mintegy 20 műsorszámot táncoltak el az iskola növendékei. A legkisebbek néha még csetlő-botló mozdulatai éppúgy mosolyt csaltak a szülők arcára, mint az a profin megszerkesztett és előadott balettprodukció, melyet Pulai Viktória, az iskola fiatal tanára adott elő.

- A megalakulás óta a legnagyobb támaszunk a Honvéd Kaszinó, hiszen az intézmény nemcsak helyet biztosít a próbákhoz és a bemutatókhoz, de kezdetben szakmai segítséget is kaptunk a koreográfiák kidolgozásához - említette Pulai Lászlóné, a tánciskola vezetője. - Kezdetben akrobatikus rock and rollt tanítottunk a fiataloknak, ám 2002-től egyre erősebb lett a baletttechnikák elsajátítása, miután nagyobbik lányom Pulai Viktória - a Táncművészeti Főiskolán szerzett diplomát - is csatlakozott a gárdához. Akkoriban egyébként a balett új stílusnak számított Kanizsán, nem volt hasonló profilú társulat. Ma már kifejezetten ez utóbbi az iskola fő arculata, igaz a balett alapok mellett, társastánc és moderntánc koreográfiákat is tanítunk.

Az elmúlt tíz esztendő során szépen gyarapodott a tánciskolába járó fiatalok száma, a létszám jelenleg megközelíti a száz főt.

- Két óvodás csoportunk, öt iskolai és egy gimnazistákból, illetve főiskolásokból álló csapat is működik az iskola berkein belül - folytatta Pulai Lászlóné, aki ama reményének is hangot adott, hogy az elkövetkezendő tíz év is olyan sikeres lesz, mint az első tíz. - Rengeteg fellépés van már a hátunk mögött és szép sikereket is magunkénak tudhatunk - Országos Látványtánc Bajnokság - ám számunkra az a legfontosabb, hogy megszerettessük a mozgást, a táncot a gyerekekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!