Nagykanizsa

2009.04.21. 02:27

Festettek, majd ültettek

Muraszemenye (pa) - Lefestették a kerítést, fákat ültettek, s megjavították az intézmény játékait, padjait tegnap a GE Energy önkéntesei, aki ezúttal a fogyatékosok rehabilitációs intézetébe mentek segíteni.

Sámel József

Mint megtudtuk: a megyei önkormányzat által működtetett intézményben 76 fő, súlyos és halmozott fogyatékos gyermek és felnőtt él. Az épületre, melybe öt évvel ezelőtt költöztek - korábban a rigyáci kastélyban működött az intézet - egyébként rá is fért a csinosítás, így a GE Energy dolgozói a kerítés festésével kezdték a munkát.

- Nálunk régi hagyomány, hogy az Elfun-akció keretében évente több alkalommal is végzünk társadalmi munkát - így Aczél Beáta üzemvezető. - Most a szűrőzsákgyártó üzem dolgozóival, közel 70 emberrel jöttünk segíteni az intézetnek. A nap során nem csak a kerítést festjük át, hanem fákat és virágokat is ültetünk, valamint az udvaron lévő padokat, játékokat is felújítjuk.

Talán mondani sem kell, de a felajánlott önkéntes munkát örömmel fogadta az intézet vezetősége és annak minden lakója. Mint azt Kele Lászlóné igazgató elmondta: éves költségvetésükből sajnos nem futja az ilyen felújításokra.

- Bizony nem csak az udvaron, az épületben is lenne mit javítani, amióta ugyanis beköltöztünk, nem történt rekonstrukció - jegyezte meg az igazgató, aki azt is hozzátette: tisztában van vele, hogy milyen sok megkeresést kapnak az elfunosok, éppen ezért értékeli, hogy ezúttal rájuk esett a választás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!