Nagykanizsa

2009.03.27. 03:29

Műfű-szőnyegen

Nagykanizsa (pa) - Hamarosan befejeződik a két műfüves focipálya kialakítása a Mindenki Sportpályáján. Ezzel párhuzamosan időszerűvé vált a nevezések leadása is az idei kispályás versenyre.

Sámel József

Több évtizednyi salakos múlt után, idén már műfüvön kezdődhet a városi kispályás labdarúgó-bajnokság. A focipályák átalakítását még a tavalyi évben határozta el az önkormányzat, a beruházás közel 40 millió forintba került.

- A munkálatok tavaly októberben indultak, először az alépítmény készült el, melynek keretében kiépítésre került a szivárgórendszer is, s 15 centiméter vastagságban szűrőkavicsot is terítettek a pályákra - mondta Tárnok Ferenc, a városfejlesztési osztály vezetője. - Ezt követően fagyálló zúzott kő réteg került az aljzatra. A műfű borítás ezt követően kerülhetett a pályára, amelynek feltöltéséhez 20 milliméter vastagságban kvarchomokot, s 30 milliméter vastag gumi granulátumot használ a kivitelező. A pályák átalakítása mellett egyéb munkák is történtek, így többek közt a pályavilágítás modernizálása, lelátó kialakítása, a térburkolat cseréje is megvalósult.

A tervek szerint a két pálya április 6-ra teljesen elkészül, ami azért is fontos, mert heteken belül elkezdődik az idei kispályás bajnokság is. Mint azt Kápolnás Zoltán, a városi football szervezet elnöke elmondta: a bajnokság várható kezdési időpontja április 14-e, ám ehhez az kell, hogy a csapatok időben befizessék a nevezési díjat.

- Sajnos, a lustaság most is tetten érhető, ez idáig mindösszesen három nevezés érkezett be hozzánk - mondta Kápolnás Zoltán, aki azt is jelezte, hogy az idén pár ezer forinttal megemelik a nevezési díjat, ám erre nem azért kerül sor, mert kialakításra kerültek a műfüves pályák, s minőségi változás történt, hanem azért, mert az elmúlt hat évben nem változott a nevezési díj összege.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!