Nagykanizsa

2009.03.20. 03:26

Hiánypótló verseny

Nagykanizsa (kv) - A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola kedden rendezte az intézmény névadójáról elnevezett megyei szövegértő versenyét, melynek népszerűsége töretlen.

Kelemen Valéria

A Kőrösi-iskolában hat évvel ezelőtt rendeztek először megyei szintű szövegértési versenyt, amely - mint Kókainé Hámorszki Éva igazgató hangsúlyozta - mintegy hiánypótlásként az olvasás-szövegértés fontosságára, az anyanyelvi kompetencia kulcsszerepére kívánja felhívni a nevelők és a diákok figyelmét. A népszerű megmérettetésre Zala megy 29 iskolájából 263 fő nevezett, mintegy alátámasztva: a verseny szervezői remekül közelítenek nem titkolt céljukhoz: a diákok olvasási kedvének fokozásához. A megye számos településéről érkezett versenyzők ezúttal is 45 percet kaptak egy független szakmai csoport által összeállított feladatlap megoldására, a többek közt használati útmutatókhoz, menetrendekhez, szépirodalmi művekhez kapcsolódó kérdésekre válaszolva. S hogy ez kiknek sikerült a legjobban, az az április 7-én 14 órakor sorra kerülő eredményhirdetésen kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!