Muraszemenye

2016.01.20. 13:51

Korszerűsítenék az orvosi rendelőt

Muraszemenye – Még a hatvanas években épült az az orvosi rendelő, aminek korszerűsítését és átalakítását tervezik a településen.

Gyuricza Ferenc

A tulajdonosok – öt önkormányzat – konzorciumi pályázatot kívánnak benyújtani.

Minderről Stefanec Mária, a székhely község polgármestere és Pál Zoltán, a pályázatot elkészítő egyesület elnöke, egyben a résztulajdonos Kerkaszentkirály önkormányzati vezetője tájékoztatták lapunkat. Többek közt elmondták, hogy az épület nemcsak rossz műszaki állapotban van, de a körülmények sem méltóak egy korszerű egészségügyi alapszolgáltatáshoz. A váróterem kicsi és közvetlenül az utcáról nyílik, az épület falai átnedvesednek, a fűtése gazdaságtalan, s a tető is teljes cserére szorul.

– Az egészségügyi alapellátás fejlesztése címén van lehetőség a megyei önkormányzathoz pályázatot benyújtani, ezt szeretnénk kihasználni – mondta Pál Zoltán, majd hozzátette, az épületen legutóbb közel  húsz esztendeje végeztek átalakításokat. Most olyan elképzeléssel vágnának bele a felújításba,  hogy  a  már régóta használaton kívüli szolgálati lakást is beáldoznák.

Stefanec Mária elmondta: az épület öt önkormányzat – Muraszemenye, Csörnyeföld, Kerkaszentkirály, Szentmargitfalva és Murarátka – közös tulajdona, ám a fenntartásban utóbbi már nem vett részt.  A pályázatot, amiről jelenleg is folynak az egyeztetések, közösen fogják benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!