Muraszemenye

2015.03.08. 17:55

Felújítják a cserneci településrész kultúrházát

Muraszemenye - A cserneci településrész kultúrházának teljes körű felújításával alakít ki egy új komplex turisztikai központot a faluban a település egyik civil szervezete.

Gyuricza Ferenc

Stefanec Mária polgármester elmondta: ezzel a már hosszabb ideje tulajdonképpen kihasználatlan épület új funkciót kap a településen.

A kivitelezőt közbeszerzési eljárás keretében választottuk ki, a munkálatokat egy szepetneki székhelyű vállalkozás, végzi, amely a február elején lezajlott munkaterület-átadást követően szinte rögtön hozzá is fogott a munkálatokhoz, mivel viszonylag szoros határidővel kell dolgozniuk. Ha a kiviteli munkákat előre nem látható körülmény nem zavarja, úgy várhatóan április 30-ra teljesen el is készül az új bázis kialakítása.

Stefanec Mária polgármester a felújítás alatt álló épületnél. Fotó: Gyuricza Ferenc

A polgármester kérdésünkre elmondta: a felújítás során az épület utólagos víz-, és hőszigetelését végzik el, továbbá sor kerül a villamosság és a gépészet komplett felújítására, egy új fűtéshálózat kiépítésére, a külső és belső nyílászárók cseréjére, a homlokzat felújítására, illetve az ács- és tetőszerkezet teljes cseréjére. A megújuló energiák hasznosítása érdekében olyan napelemes rendszert kap az épület, amely visszadolgozik az elektromos rendszerre is, ettől az üzemeltetési költségek jelentős csökkenését várják. Az akadálymentesítés érdekében a bejárathoz rámpát építenek ki, illetve mozgáskorlátozottak által is könnyen használható vizesblokkot kap az épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!