Balszerencsék sorozata

2023.06.03. 13:00

Zalában hallottam: megharapta a kutya, majd a gazda is megverte paradicsomkaróval a szerencsétlen férfit

zaol.hu

Képünk illusztráció. / pexels.com

1975. nyarán történt, hogy ebéd után P. Lajos erdész, kerkabarabási lakos kerékpárra ült, hogy visszatérjen a munkahelyére, a zalabaksai erdészet pusztaapáti kerületébe. Aznap azonban egy váratlan esemény történt, ugyanis útközben egy kutya rátámadt, és megharapta őt. A férfi leesett a kerékpárról, és mivel ismerte a kutya gazdáját, elment hozzá, hogy közölje vele a történteket, és hogy fel fogja jelenteni őt. 

Ezután jött csak az igazi meglepetés... 

A kutya gazdája, K. Sándor nem vettet túl jó néven a sérült feljelentési szándékát; becsmérlő kifejezésekkel illette a megharapott embert, majd paradicsomkaróval fejbe ütötte a távozni készülő férfit.

K. Sándor később a bíróságon beismerte tettét, váltig állította azonban, hogy önvédelemből cselekedett, ugyanis P. Lajos berontott a házába, s megtámadta őket. A lenti járásbíróság P. Lajos és több szavahihető tanú vallomása alapján hozta meg döntését, és K. Sándort könnyű testi sértésért 2000 forint pénzbüntetésre ítélte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!