Lóerő

2010.12.27. 19:11

Vigyázat! Megnőtt a kátyúk száma az utakon

Fokozott óvatosságra kéri az autósokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt., mivel az elmúlt hetek időjárása miatt megnőtt a kátyúk száma az állami közúthálózaton.

Szalabán Attila

Pécsi Norbert Sándor, a közutas cég kommunikációs csoportvezetője szerint az elmúlt hetek csapadékos és igen változékony időjárása jelentősen kedvezett a kátyúképződésnek, a fagyási és olvadási ciklusok gyakori változása miatt az elöregedett burkolatokon könnyebben keletkeztek úthibák.

– Jelenleg a cég kapacitásait nagymértékben lekötik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkálatot – mondta Pécsi Norbert Sándor. – Ugyanakkor télen is, amennyiben az időjárás engedi, tehát tartósan nulla Celsius- fok feletti és száraz idő esetén a 77 üzemmérnökségünk egy-egy brigádja folyamatosan úgynevezett hideg kátyúzási munkákat végez.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén december végéig közel 96 ezer tonna kátyúzó anyagot használt fel, a javítási munkákra közel 7,5 milliárd forintot költött. A társaság ugyanakkor felhívja minden közlekedő figyelmét: ahol indokolt, a cég szakemberei sebességkorlátozást rendelnek el. Az erre figyelmeztető jelzések tehát nem kint felejtett táblák, hanem arról tájékoztatnak, hogy a biztonságos közlekedés feltételei időszakosan csak a korlátozások betartásával teremthetők meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!