Lóerő

2009.10.09. 02:27

Olcsó, de másutt olcsóbb

Zalaegerszeg - Bár legutóbb csökkent a benzin ára, érdemes alternatíván gondolkodni: például az autógázon, még ha idehaza nem is olyan nagy rá a kedvezmény, mint más országokban.

Szalabán Attila

Európa különböző országaiban autógázzal járni sokszor hálásabb dolog, mint hazánkban. Franciaországban aki átalakíttatja autóját gázüzeműre vagy gázos autót vásárol, az 2000 eurós adókedvezményt kap, Németországban pedig 2018-ig államilag garantáltan adókedvezménnyel lehet tankolni a környezetkímélő üzemanyagot. Ezek jó példák arra, hogy az LPG - és sok helyen a földgáz, CNG - üzemet világszerte reális alternatívának tartják, és a környezetet védő kormányok támogatják használatát. Ezzel nem függ össze az, hogy a benzin-gáz árarányok Európában szinte mindenhol jobbak, mint nálunk, mivel sok országban az autógáz miénket meghaladó adóteher mellett is olcsóbb, ami jó hír a sokat utazóknak.

Ha kíváncsiak vagyunk, hogy hol mennyibe kerül a gáz és a benzin, akkor a három nyelven megjelenő Czas Na Gas, vagy angolul Time for gas autógázos újság legújabb számából tájékozódhatunk. Az újság 2 havonta jelenik meg, de akkor összegyűjti az aktuális árakat országonként. A honlapjukon megtalálható az utolsó szám pdf-formátumban, ebben egy kicsit keresgélve meglesznek az árak.

Barangoljon LÓERŐ rovatunk cikkei között! Klikk IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!