Letenye

2013.04.04. 06:53

Az idén már ötször vonult a letenyei ÖTE

Letenye - A rendkívüli időjárás miatt a letenyei Körzeti Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE) csapata az elmúlt időszakban öt helyen is segítséget nyújtott.

Mirkó Imre

Márciusban kéménytűz elhárításában segítettek és egy halállal végződött tűzesetnél oltották el a lángokat a Béc utcában. Húsvét vasárnap Muraszemenyén az áradó Mura betört a falu központjába, ahol az ÖTE szivattyúval irányította át a beömlő vizet a kavicsbányába vezető árokba. Szerda délután a letenyei József Attila utcából érkezett a kérés, miszerint a sok csapadék miatt felázott talaj miatt egy 12 méter magas fenyőfa majdnem a villanyvezetékre dőlt. A fát feszítő csörlőjük segítségével húzták vissza eredeti állapotába a letenyei önkéntesek, majd azt a tulajdonos saját drótjával stabilizálta. Alig, hogy a tűzoltószertárba érkezett az ÖTE gárdája, újra József Attila utcából érkezett a segítség kérés. Itt egy ház pincéjét öntötte el a méteres talajvíz, melyet az ÖTE szivattyújával vezettek a kertek irányába. Bedőcs Attila a 80 fős egyesület parancsnoka lapunknak elmondta, hogy tavaly a hivatásosokkal együtt 13 bevetésen vettek részt, ebben az évben pedig ötször vonult a letenyei ÖTE, amely a polgármesteri hivatalban pénteken tartja éves közgyűlését.

12 méter magas fenyőfát huzatott vissza csörlővel a letenyei ÖTE. Fotó: Mirkó Imre

Vizet szivattyúztak ki pincéből a letenyei önkéntes tűzoltók. Fotó: Mirkó Imre

A József Attila utcai házhoz vizet szivattyúzni érkezett a letenyei ÖTE. Fotó: Mirkó Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!