Lenti

2016.08.18. 18:05

Csereüdülésen - Budapestről érkeztek az iskolások Lentibe

Lenti - A testvérvárosi kapcsolatokat is ápolják minden nyáron az általános iskolásoknak szervezett táborokkal.

Korosa Titanilla

Idén immár ötödik alkalommal érkeztek a Kerka-parti településre Terézvárosból diákok egyhetes táborozásra. Ez alkalommal negyvenhárman ismerkedtek meg a várossal és a környékkel.

Csütörtökön délelőtt a Móricz-iskola sportpályáján sorversenyekkel kezdték a napot a táborozók Fotó: Horváth László

- A játék és a strandolás mellett ismeretterjesztő kirándulásokat is tettünk - mondta Léder Éva kísérő pedagógus. - Ellátogatunk hétfőn Tormaföldére, ahol lovagolhattak a gyerekek, ez már hagyományos programnak számít. Kedden Pákán jártunk Öveges József professzor szülőházában, aztán megtekintettük a veleméri templomot. Szerdán több csapatot alkotva fedezték fel a diákok Lentit egy kérdéssor alapján, itt Horváth László polgármestert is fel kellett keresniük, majd a strandon fejeztük be a napot. Csütörtökön sorversenyekkel telt a délelőtt, majd délután kirándulással folytatódott a pénteki hazautazás előtt.

Horváth László polgármester elmondta: a gyerekek elszállásolását és az étkeztetést a Móricz-iskolában oldották meg idén is. Hozzátette: a lenti diákok pedig hét végén indulnak a csereüdültetés keretében a terézvárosi önkormányzat dunabogdányi gyermeküdülőjébe.

Címkék#lenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!