Lenti

2016.01.05. 17:18

A város ünnepe

Lenti - Az ünnepi műsor mellett városi kitüntetések átadására is sor kerül szombaton délután a városnapi rendezvényen.

Korosa Titanilla

A hagyományoknak megfelelően január elején emlékeznek meg a délnyugat-zalai település várossá nyilvánításáról. Idén ennek a 37. évfordulóját ünneplik.

Szombaton a művelődési központ színháztermében kerül sor az ünnepségre. Az esemény programját Horváth László polgármester sajtótájékoztatón ismertette.

- Színvonalas műsorral emlékezünk idén is Lenti várossá avatására - kezdte Horváth László. - Szombaton délután 14 órakor a Szent Mihály templomban Köbli Tamás plébános celebrál ünnepi szentmisét, majd 15 órától a művelődési központban kezdődik a műsor, ahol ez alkalommal dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöség területi közigazgatásért felelős államtitkára mond beszédet. Emellett az ünnepség keretében idén is többen részesülnek majd városi kitüntetésben a településért tett munkájuk elismeréseként.

A Kerka Táncegyüttes műsora a tavalyi városnapi rendezvényen
Fotó: Kósa róbert

A városnapi rendezvényen több fellépő is színpadra lép, így a Bácsy-Schwartz Zoltán és Korossy-Khayll Csongor alkotta hegedűduó Budapestről, majd láthatják-hallhatják az Új Muravidék Citerazenekar, valamint a lenti Kerka Táncegyüttes előadását is.

A rendezvénnyel kapcsolatban Horváth László polgármester azt is hozzátette: elkészült Lenti város 2016-os naptára, amit minden család a rendezvényt követően átvehet.

A városnap esti programjában pedig az önkormányzat 19 órától várja Lenti lakóit a rendezvénytérre forralt boros koccintásra. Az ünnep zárásaként tűzijáték lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!