Lenti

2014.06.21. 13:53

24 órás kerékpáros maraton Lentiben

Lenti - Pontosan száz regisztrált kerékpáros rajtolt el szombaton délután a Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület tizedik alkalommal megrendezett 24 órás kerékpáros maratonján.

A tíz éves hagyományra visszatekintő rendezvényt mára a város egyik legnagyobb közösségi sporteseményévé vált. Az évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kerékpáros körmaraton a városban kijelölt 5 km hosszú útvonalon halad és minden résztvevő a szervezők felvezető autója által meghatározott tempóban közlekedik. A 24 órás kerékpározás külsős szemlélő számára talán könnyűnek tűnik, de egy teljes napon át nyeregben lenni komoly kihívást jelent nem csak fizikailag de szellemileg is. Mindennek ellenére a szervezők elmondása szerint minden évben egyre több olyan bringás érkezik a maratonra kinek célja a kitűzött táv teljesítése és a 24 óra végigtekerése.

Fotók: Kósa Róbert

Minden olyan regisztrált kerékpárost aki teljesíti a minimálisan meghatározott hét körös – körülbelül 35 kilométeres – távot, a szervezők vendégül látnak szendvicsre és üdítőre, valamint rajtszámával részt vehet a másnapi tombolasorsoláson, ahol egy mountain bike kerékpár boldog tulajdonosává válhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!