Lenti

2017.09.03. 17:00

Kolping családok találkoztak

LENTI A veszprémi, körmendi és szombathelyi Kolping családok vettek részt a hétvégi regionális családi napon a lentiszombathelyi városrészben.

Korosa Titanilla

A lenti Szent Katalin Kolping Család hagyományosan szeptemberben rendezi meg a családi napot. A rendezvényen a plébániai tanácsadó testület és más lelkiségi csoportok is képviseltették magukat. Délelőtt főzőversennyel kezdődött a program, amit Horváth László polgármester és Köbli Tamás plébános nyitott meg. A résztvevők a versenyen szabadon választott ételt készítettek bográcsban. A zsűri tagjai és a vendégek kóstolhattak például körömpörköltet, az első helyet pedig a házigazdák szerezték meg egy ízletes csülökpörkölttel. Az esős időjárás miatt a Mária-fához induló zarándoklat elmaradt, a szentmisét a városrész kultúrházában celebrálta Kaszás Csaba Richárd káplán és Köbli Tamás plébános. Sor került emellett az újjáalakult Kolping családok jelen lévő tagjainak ünnepélyes fogadalomtételére is, míg a jövőbeli célokkal kapcsolatban a szervezők a Kolping család létszámának bővítését, illetve a fiatalítást emelték ki.

A főzőverseny első helyezéséért járó ajándékot Tótiván Ferencné (elöl balra) és Vörös Bakon Zoltán vette át Fotó: Korosa Titanilla

A nap további részében kulturális műsor kezdődött, melyben fellépett Kovács Béla versmondó, a Nefelejcs Dalkör és Herman Gréta énekes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!