Lenti

2015.11.29. 17:58

Útavató Lentiben

Lenti – Két helyszínen, a József Attila utcában, valamint a lentikápolnai városrészben, a Petőfi téren is útavató ünnepség zajlott szombaton.

Korosa Titanilla

Mintegy 170 millió forint értékben, harmincnégy helyszínen végeztek úthelyreállítási és -felújítási munkálatokat Lenti belterületén és a külső városrészekben. A munkálatok novemberben fejeződtek be, szombaton szimbolikusan átadták a forgalomnak a megújult szakaszokat.

A beruházás során az utak aszfaltozása, javítása mellett a csapadékvíz-elvezető árkok tisztítása és a csatornák rendbetétele is megtörtént. Szombaton Horváth László polgármester mindkét helyszínen részletesen ismertette a beruházások tartalmát.

Hordógurítással avatták fel a megújult Petőfi-teret Lentikápolnán. Balra Vatali Ferenc városrészi képviselő, Gyuricza Ernő helyi lakos és Horváth László polgármester fotó: Kósa Róbert

– Tavaly, amikor árvíz sújtotta a települést, jelentősen károsodtak az utak, a járdák és a Lenti TE sporttelepe – mondta. – Törekedtünk arra, hogy az érintett helyszíneken az eredeti állapotot állítsuk vissza. Összesen 34 helyszínen valósult meg útfelújítás augusztus végétől november közepéig. A máhomfai hegyen főként zúzottkő burkolatú utakat hoztunk rendbe és leaszfaltoztunk egy szakaszt összesen mintegy 28 millió forintból. A József Attila úton az aszfaltburkolat helyreállításának költsége meghaladta a 7 millió forintot, itt a víznyelőaknák szintbe emelése és a szegély építése is megtörtént.

A Lenti TE sportpályája 11 millió forintból újult meg, a Honvéd, a Táncsics, a Deák, a Zöldmező, a Kinizsi és a Pacsirta utca pedig összesen 39 millióból. A városrészekben is előre léptünk, Lentikápolnán a Dankó és a Nefelejcs utcában, a Petőfi téren és egy további szakaszon 40 millió forintból zajlott a helyreállítás. Lentihegyen 15 millió, Lentiszombathelyen pedig 2,5 millió forintot fordítottunk a munkákra. Bárszentmihályfán 7,5 millió forintból több szakaszon aszfaltoztak a kivitelezők, Mumorban pedig csőáteresz és burkolt árok javítására került sor közel 1 millió forint értékben.

A polgármester jelezte, korábban mintegy 500 millió forintot fordítottak a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére, s további munkák várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!