Lenti

2014.07.27. 14:00

Autószentelés Szent Kristóf napján

Lenti - Több mint százan részesültek Szent Kristóf napján az egyházi áldásban a dél-zalai kisvárosban.

Korosa Titanilla

Az utazók védőszentjének ünnepén minden évben megrendezik a Kerka-parti városban az autószentelést a balesetmentes közlekedés érdekében, melyre a Templom téren sorakoznak fel az autósok.

– Közel húsz éve Lentiből indult el ez a kezdeményezés, ami azóta már országossá nőtte ki magát – mondta Balogh Sándor, a Magyar Autóklub lenti szervezetének vezetője. – A hagyomány töretlen, évről évre egyre többen vesznek részt az eseményen, ahol megszenteli a plébános az autósokat, közlekedőket. Emellett az autóklub által készített matricákat osztunk ki az ide érkezőknek. A lenti plébániával igen jó kapcsolatot ápolunk, segítik a program szervezését és lebonyolítását.

Horváth László polgármester és Németh Csaba káplán. Fotó: Korosa Titanilla

Az autósok és közlekedők szentelését Németh Csaba káplán végezte, ezzel kapcsolatban kiemelte, a közlekedés és annak eszközei mindennapjaink része, ezért fontos a résztvevők számára, hogy Isten áldása kísérje őket. A káplán a szentelést megelőző misén köszönt el híveitől, augusztus elsejétől Kőszegen teljesít szolgálatot.

A rendezvényen részt vett Horváth László polgármester is, aki elmondta, a szentelésnek azok számára van jelentősége, akik hisznek benne, valamint azt is hozzátette, autójában ő is őriz egy Szent Kristófot ábrázoló érmét, hogy az utazók védőszentje vigyázza közlekedés közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!