Lenti

2012.12.06. 15:37

Újra szóba került a Lenti-hegy ügye

Lenti - A város gazdasági életével, az idegenforgalom helyzetével és a közszolgáltatásokkal kapcsolatos általános kérdések merültek fel a Lentiben immár második alkalommal megrendezett Lakóhelyünk fórumon. Ezen felül több konkrét ügyben szólaltak fel az érdeklődők.

Gyuricza Ferenc

A szerda este megtartott találkozó során elsőként a Lenti-hegyen élő Tóth Péter kért szót, kapcsolódva a múlt héten megjelent írásunkhoz, amelyben 12 kilométernyi hosszúságú hegyháton elszórtan élők problémáit ismertette. Újabb észrevételekről számolt be, így azt is nehezményezte, hogy - miután a városi televízió adása nem fogható a Lenti-hegyen - ezért az önkormányzat hirdetményei nem, vagy csak késve jutnak el hozzájuk. Ezzel a felvetéssel amúgy más is élt, miután a helyi tévét csupán a Tarr Kft. kábelhálózatán lehet fogni, így azok is lemaradnak a műsorról, akik például a város szívében élnek, ám az alternatív szolgáltatást vesznek igénybe. Tóth Péter feszegette az úthálózat és a közvilágítás problémáit, beszélt a lenti-hegyi tömegközlekedés szerinte nem kielégítő helyzetéről, illetve újfent megerősítette: képviseletet kérnének maguknak. Válazában Horváth László polgármester elmondta: a Lenti-hegy még lakott külterületnek számít, bár egy részének belterületbe vonása már felmerült. Ha ez megtörténik, utána lehet képviseletről, akár városrésszé nyilvánításról is tárgyalni. Horváth László kifejtette: az alapvető infrastruktúra biztosított a Lenti-hegyen, ugyanakkor célzott rá, hogy a lakók is többet tehetnének a közösségért, így megköszönte, hogy a fórumon szintén jelen lévő Gaál István saját erőből aszfaltoztatott le egy rövidebb útszakaszt. A hegyi buszjáratokkal kapcsolatban a polgármester elmondta: amikor kísérleti jelleggel reggeli járatot indítottak, az szinte utas nélkül közlekedett.

Horváth József a civil szervezetek érdekében emelt szót. Fotó: Gyuricza Ferenc

Horváth József, a Kertbarát Kör Egyesület elnöke a helyi civil szervezetek érdekében kért szót. Véleménye szerint szükséges lenne egy olyan helyiség, ahol az egyesületek tárolni tudnák a dokumentációjukat. Az elnök javaslatokkal is élt, akár a most kiürülő volt zeneiskola, akár a roma kisebbségi önkormányzat épülete, de a katolikus ház is alkalmas lenne e célra. Szintén ő vetette fel a civil szervezetek támogatásának kérdését, főleg azt nehezményezve, hogy míg a Kertbarát Kör igényét a Civil Kurázsi Közalapítvány forráshiányra hivatkozva elutasította, addig egy bázakerettyei szervezet jelentős összegben részesült. A polgármester utóbbi felvetést rögtön kiigazította azzal, hogy a támogatásban a Bázakerettye és Térsége Polgárőr Egyesület lenti csoportja részesült. A fórum további fontosabb témáira a későbbi lapszámainkban térünk vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!