Lenti

2011.10.10. 16:23

Felújításra várnak a városi kerékpárutak Lentiben

Részleges felújításra és karbantartásra szorulnak Lenti kerékpárútjai, többek között ez derült ki azokból a helyszíni szemlékből, melyeket Horváth László polgármester tartott a közelmúltban. A város vezetője szerint a munkálatok többsége viszonylag kis ráfordítással elvégezhető.

Gyuricza Ferenc

Horváth László lapunk érdeklődésére elmondta: Lentiben 19 kilométernyi kerékpárút- hálózat található, ezek egy része már több mint egy évtizede épült. Az önkormányzathoz érkeztek lakossági jelzések is, melyek az állapotukat kifogásolták, ezért is tartottak helyszínbejárást, mely során megállapították, hogy egyes szakaszokon felületi egyenetlenségek alakultak ki, máshol bizonyos beavatkozások – például az ivóvízvezeték- hálózat meghibásodása miatt – kellett megbontani a felületet.


– Felmértük, hogy milyen beavatkozásokra van szükség – sorolta a polgármester. – Ami hiányosság hideg aszfaltozással kiküszöbölhető, azt a Városüzemeltető Közhasznú Kft. révén még ez évben megoldjuk. Ugyancsak velük végeztetjük el a szükséges helyeken a gyomtalanítást és kaszálást. Néhány ponton azonban nagyobb volumenű munkákra lesz szükség, ezekre valószínűleg csak jövőre kerülhet sor.

A polgármester hozzátette: a helyszíni szemlék során azt is felmérték, hogy a városrészekben hol lenne szükség az árkok és csatornák kitisztítására, bokrozására. A tapasztalatok szerint a legsürgősebb beavatkozásokat Bárszentmihályfán, illetve Lentiszombathelyen, a Tavasz út végén kell megejteni. A város központi részében pedig a csapadékvíz- elvezetők és víznyelők állapotát mérték fel, ugyanis a közelmúltban egy hirtelen támadt vihar alkalmával a Templom téren, illetve néhány más ponton is több centi magasságban hömpölygött az esővíz az úttesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!