Lenti

2011.08.08. 05:59

Az út végén bor, füge és kilátó

Vasárnap délután ünnepélyesen, a hagyományos búcsú keretében avatták fel Tormafölde Szent János-hegyén pályázati támogatással, mintegy 90 millió forintból megépített 1800 méter hosszú aszfaltos utat.

Gyuricza Ferenc

A fejlesztést több tényező is indokolta: egyrészt körülbelül negyven szőlősgazda ingatlana válik könnyebben elérhetővé, köztük olyanoké is, akik borkiméréssel is foglalkoznak. Emellett a Szent János-hegyen van az a faszerkezetű kilátó, ahonnan csodálatos panoráma tárul a nézelődő szeme elé, de ugyancsak itt található egy újonnan telepített fügeültetvény is.

- Négy éve tűztük ki magunk elé a községhez tartozó hegyhátak fejlesztését - mondta Kondákor József polgármester. - A Szent János-hegyi fejlesztéssel a település gyarapodott, az új infrastrukrúrát az itt élők, illetve az ide érkező vendégek fogják használni, ezért mindenképpen a közösség érdekeit szolgálja.

Az újonnan kiépült hegyi út ünnepélyes avatására Horváth Zoltánt, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Zala megyei kirendeltségének vezetőjét kérték fel, ünnepi műsort pedig a lenti Kerka Táncegyüttes adott. A programhoz borkóstoló is társult, illetve a vendégeket fügelekváros palacsintával is kínálták a házigazdák. Mindehhez az iklódbördőcei Csondor József és társai szolgáltattak hangulatos zenét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!