Lenti

2011.05.23. 09:54

Villany és víz után aszfaltozott út

Részben állami támogatással, részben magántőkéből épül aszfaltozott út Tormafölde melletti Szent János-hegyre. A beruházás költségeinek előteremtésére egy vállalkozás nyújtott be pályázatot, amely révén 67 millió forintos támogatáshoz jutott.

Gyuricza Ferenc

Mindez a teljes költség 75 százalékát teszi ki - tudtuk meg Kondákor Józseftől, a település polgármesterétől, aki azt is elmondta, a Szent János-hegyen jelentős előrelépés történt az infrastruktúra kiépítése terén, hiszen három év alatt zajlott le a villamosítás, az ivóvízvezeték kiépítése, illetve most az aszfaltozott út kialakítása.


- Ezen a hegyháton mintegy 35 ingatlan található, de ide telepítettek egy hét hektáros fügeültetvényt, s itt épült fel az a kilátó is, ahonnan az egész környék jól belátható - folytatta a polgármester. - Az út kiépítése régi álma az itteni gazdáknak, s nagy örömünkre szolgál, hogy a támogatásnak, illetve a magánvállalkozónak köszönhetően kiváló minőségben valósul meg. Az aszfaltozás a múlt héten zajlott le, erre a hétre a csapadékvíz-elvezető kialakítása maradt. Ezzel párhuzamosan a Lakosi-hegyen folyik az ivóvízvezeték kiépítése.

Kondákor József azt is elmondta: Tormafölde mellett három önálló hegyhát található, az infrastruktúra kiépítése során az arányosságot mindig igyekeztek figyelembe venni. Az idei fejlesztések lezárulta után már csak egy komolyabb feladatuk maradt: a paposa-hegyi aszfaltozásra kell majd valamikor előteremteni a forrást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!