Lenti

2010.02.02. 07:50

Megújul a laboratórium a lenti rendelőintézetben

A lenti Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet emelt szintű járóbeteg-ellátás fejlesztési programja keretében teljesen megújul a laboratórium is. A szakmai munka eddig is magas színvonalon zajlott, s most a technikai feltételek javítására kerül sor.

Gyuricza Ferenc

- A pályázati program jelentős eszközbeszerzéssel jár együtt - mondta dr. Fekete Zoltán, az önkormányzat szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottságának tagja. - Többek között új vérvételi székek, hematológiai automata, a véralvadás vizsgálatához szükséges automata koalugométer, illetve asztali centrifuga kerül beszerzésre. Az épület felújítása nyomán lehetőség nyílik külön vérvételi helyiség, kémiai hematológia, iroda, raktár és közösségi pihenőhely kialakítására. Mindez egy modern egészségügyi intézményben már alapkövetelménynek számít.

A lenti laboratórium évek óta magas színvonalon működik, ezt a hazai és nemzetközi minőségbiztosítási rendszerek kontrolljai is bizonyítják. A vizsgálatok pontosságát ezek alapján eddig mindig kitűnőre értékelték. A szakmai munkát irányító dr. Petőházi Sándor tevékenységét az idén az önkormányzat Lenti Város Egészségügyéért Díjjal ismerte el. Ennek indoklásában többek között az is szerepel, hogy a rendelőintézet laboratóriumi gépparkja dr. Petőházi Sándor szakmai iránymutatásainak megfelelően gyarapodott évről évre. Ennek köszönhetően a betegek minél jobb kivizsgálása és ellátása érdekében új vizsgálatok bevezetésére nyílt lehetőség.

A laboratórium kapacitását - bár a közelmúltban ez is sokat javult - még mindig nem sikerül százszázalékosan kihasználni. Fekete Zoltán szerint ahogy az ultrahang és a radiológia, úgy a laboratórium is tud még betegeket fogadni, ezért nagyon fontos, hogy a kistérségi háziorvosok Lentibe küldjék a betegeiket.


Dr. Petőházi Sándor laboratóriumi szakorvos 1999 májusa óta folyamatosan a lenti rendelőintézet munkatársa. Kitüntetése indoklása szerint kollégáival kitűnő munkakapcsolatban áll, a háziorvosok és a rendelőintézeti orvosok munkáját a szakmai igényeknek megfelelően segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!