Lenti

2009.11.10. 05:29

Lomtalanítás ötven tonna szeméttel

2009 őszén már válogatják is a hagyományos lomtalanítás során összegyűlt hulladékot Lentiben. A Kerka-parti városban a felesleges holmik elszállítása e hét végéig tart.

zaol.hu

- Augusztusban indítottuk be a szelektív gyűjtést, így ezzel összhangban az őszi lomtalanítás során is különválogatjuk a fém- és elektronikai hulladékot - mondta el Ferenczi Róbert, a Lenti Hulladékkezelő Kft. hulladékgazdálkodási vezetője. - Ezeket egy szombathelyi bontóba szállítjuk, míg a többi feleslegessé vált holmi a zalabéri lerakóban kerül elhelyezésre.

 

 

Ferenczi Róbert azt is hozzátette: a válogatás miatt ezúttal több időre van szükség a szolgáltatás elvégzéséhez, a megszokott egy hét helyett két héten át dolgoznak munkatársai. Az elmúlt héten és tegnap a város központi részében, illetve a Lenti-hegyi Harangláb úton szedték össze a lakók által az út szélére kirakott szemetet, mától pedig a városrészekben folytatják a tevékenységüket. Naponta két járművel járják a várost, egyik az újrahasznosítható hulladékot szállítja el, a másikra pedig a maradékot szórják fel a kommunális szolgáltató cég munkatársai.

- A mai napig közel 41 tonna hulladékot gyűjtöttünk össze - folytatta a szakember. - A tapasztalataink szerint a városrészekben és a családi házas övezetekben többnyire kevesebb a feleslegessé vált holmi, s a lomtalanítások során általában 50 tonna körüli szemetet kellett elszállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!