Lenti

2009.10.09. 02:28

A hivatal felújítására

Lenti - Pályázatot nyújt be a polgármesteri hivatal felújításának támogatására az önkormányzat. Erről a legutóbbi soros testületi ülésen döntöttek a képviselők.

Szalabán Attila

A beruházás várható költsége - a járulékos feladatokkal együtt - közel 70 millió forint, ebből a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében maximum 50 millió nyerhető el. A felújítás során kívülről hőszigetelnék az épületet, kicserélnék a nyílászárókat, új fűtési rendszert alakítanának ki, felújítanák a vizesblokkot és elvégeznék a teljes belső festést is.

A testületi ülésen gazdálkodással kapcsolatos kérdések is napirendre kerültek. Az önkormányzat költségvetési rendeletének módosításakor Kollár Gyula szocialista képviselő azt a kérdést tette fel, hogy kapcsolatba hozható-e a városi művelődési központ 3,9 millió forintos hiányfinanszírozása a szeptember második hétvégéjén megrendezett Family Weekend családi fesztivállal. A képviselő a kérdésére írásban kap választ. Szintén a költségvetési rendelet módosításakor hangzott el, hogy a Szent Mihály-plébánia kérelmére a római katolikus templom új padjai elkészítésének költségeihez a város az idei büdzsé terhére félmillió forinttal járul hozzá.

Ezek is érdekelhetik