Lenti

2009.09.08. 02:27

Sokszínűségre törekedtek (szeptember 18-ig)

Lenti (gyf) - A hét végi Családi Fesztivál kísérőrendezvényeivel veszi kezdetét az idei Kerka Menti Kulturális Napok sorozata a határ menti városban. A városi művelődési központ által szervezett programsorozat szeptember 18-ig tart.

Mórocz Zsolt

Az idei immár a 34. programsorozat, s ezúttal is a változatosságra való törekvés volt a fő rendező elv - mondta a városi művelődési központ igazgatója,Völgyiné Boa Katalin, majd hozzátette: olyan sorozatot kívántak összeállítani, amely valamennyi korosztály számára kínál vonzó programot. Az idei Kerka Menti Kulturális Napok programja a családi fesztivállal veszi kezdetét, szombat délután annak részeként rendezik meg a hagyományos szüreti felvonulást és a hozzá kapcsolódó folklórműsort. Ekkor tekinthetik meg továbbá az érdeklődők a budapesti Bábtársulat felnőtteknek szóló előadását, a Megasztár című televíziós műsorban felfedezett Bencsik Tamara fellépését, s szombaton ad koncertet Lentiben a Neoton Família.

Másnap délelőtt főzőverseny várja az érdeklődőket, délután pedig a különböző bemutatók mellett az ír sztep táncegyüttes, a helyi hastánccsoport, Kaczor Feri, Kadlott Karcsi és az Éjszakai Járat együttes szórakoztatja a jelenlévőket.

A programsorozat folytatásaként szeptember 15-én a Hevesi Sándor Színház társulata Szabó Magda Sziget-kék című mesejátékát mutatja be, másnap Nemes László előadásában Nagy Bandó András megzenésített versei hangzanak el ugyanott. Szeptember 17-én Bödöcs Tibor lép fel, zárásként a Győri Hangraforgó együttes játszik, illetve Te, rongyos élet címmel a budapesti Musical-varázs társulat mutat be egy összeállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!