Lenti

2009.04.24. 02:29

Hegyi utak javítására

Páka (gyf) - Kétmillió forintot áldoz költségvetéséből infrastrukturális beruházásokra a falu önkormányzata. Az összeg egy részét az önkormányzati utak kátyúzására, a többit hegyi utak javítására fordítják.

Gyuricza Ferenc

Molnár László polgármester elmondta: a munkálatok egy részét a napokban be is fejezték már.

- Az egyik legfontosabb feladatnak a dömeföldei településrész melletti hegyi út kavicsozását tartottuk - mondta a község önkormányzati vezetője. - Erre 930 ezer forintot költöttünk, de ezáltal elfogadható minőséget tudunk biztosítani az itteni gazdák számára. Emellett a Háromszenteki kápolnához, illetve az annak környékén található szőlőterületekhez vezető, úgynevezett Vajas-ároki útra is ráfért a megerősítés.

Az önkormányzat az említett hegyi utak karbantartása mellett a belterületi utak kátyúzását is megkezdte - erre szintén szükség volt, hiszen az idei tél több helyen is kikezdte az aszfaltburkolatot. A helyreállítási munkálatokat a körjegyzőség munkatársai koordinálják.

- Volt még egy kisebb értékű, de igen fontos eszközbeszerzésünk is - folytatta tovább Molnár László. - A település háziorvosával, dr. Bakos Katalinnal egyeztetve, szintén saját erőből vásároltunk egy fizioterápias készüléket, amit azonnal a lakosság szolgálatába is lehetett állítani. Ennek ára háromszázezer forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!