Lenti

2008.05.27. 02:29

Nem romlott a baleseti statisztika

Lenti (gyf) - A forgalom folyamatos növekedése ellenére sincs a baleseti statisztikában számottevő változás - hangzott el a Városi Baleset-megelőzési Bizottság múlt hét végén megtartott ülésén.

Gyuricza Ferenc

Tavaly negyvenöt baleset, valamint 202 anyagi kárral járó forgalmi esemény tör-tént a lenti rendőrkapitány-ság illetékességi területén. A balesetekben ötvenhárom személy szenvedett kisebb-nagyobb sérülést, a halálesetek száma három. Ezeket a statisztikai adatokat a lenti rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője, Soós Szabolcs főhadnagy ismertette, aki elmondta: az anyagi káros balesetek többsége a tranzitforgalom által leginkább igénybe vett 75-ös, 86-os és 7538-as utakon történik.

- A lenti rendőrkapitányság illetékességi területén található három határátkelőn, Rédicsen, Nemesnépen és Tornyiszentmiklóson 2007. december 21-ig mértük a forgalmi adatokat - folytatta a térségre nehezedő tranzit teherforgalom méreteit érzékeltetve Soós Szabolcs. - Eszerint az elmúlt esztendőben 2 millió 108 ezer jármű lépte át a határt, ebből 1 millió 281 ezer volt a tehergépkocsi.

Soós Szabolcs a továbbiakban arról is beszélt, hogy a rendőrség a városi baleset-megelőzési bizottsággal közösen folyamatosan dolgozott a közlekedésbiztonság érdekében. Több alkalommal tartottak úgynevezett láthatósági kampányt, versenyeket, ismeretterjesztő előadásokat szerveztek, de a közös szlovén- magyar járőrszolgálat is ezt a célt szolgálta.

A 2008-as évre újabb feladatokat határoztak meg, így többek között fokozottabb figyelmet fordítanak majd a passzív biztonsági eszközök használatára, az ittas járművezetők kiszűrésére, a gyermekbalesetek megelőzésére, valamint a szakmai versenyeken is jobb eredményeket szeretnének elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!