Lenti

2008.05.30. 02:29

Félmillió forint az ifjúságra

Lenti (gyf) - Jövőre ünnepli várossá válásának harmincadik évfordulóját Lenti, s az ünnepi programokból az oktatási intézmények is méltóképpen szeretnék kivenni részüket.

Gyuricza Ferenc

Többek között erről esett szó a helyi diákönkormányzatokat összefogó Gyermek- és Ifjúsági Érdekegyeztető Tanács közelmúltban megtartott ülésén. A résztvevők arról döntöttek, hogy a soron következő összejövetelre minden érintett intézmény - az általános és középiskolák mellett a zeneiskola és a művelődési központ is - konkrét javaslatokat dolgoz ki, s abból állítják össze a közös programtervet. Mindez az idei évre vonatkozóan is így történt, ennek következtében a pénteken esedékes pedagógus napi ünnepség műsorát a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Diákotthon adja.

Az ülésen emellett a helyi önkormányzat által biztosított 500 ezer forintos ifjúsági alap felosztására is javaslat született. Eszerint az Arany János és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákönkormányzata 105-105 ezer forintot kapna, a két középiskola 80-80 ezer forintot, az Ádám Jenő zeneiskola és a művelődési központ pedig 65-65 ezer forintot költhetne ifjúsági programokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!